Редовните прегледи на състоянието на Вашето съзъбие са важни за запазване на добро Ви орално здраве. Прецизната ежедневна хигиена значително ще намали вероятността да развиете пародонтално заболяване.

За да запазите зъбите си в добро естетично и функционално състояние е важно да посещавате Вашия стоматолог поне два пъти годишно. Натрупалият се междувременно зъбен камък трябва да бъде отстранен, тъй като той възпалява венците и „стопява“ костта.

Процедурата

По време на посещението изготвяме индивидуална пародонтална карта и извършваме почистване на зъбния камък с ултразвуков апарат, както и кюретаж на венечните или костни джобове, ако е необходимо. Полираме зъбите със специален апарат /Profi-Jet/, който ще отстрани оцветяванията по зъбните повърхности.
При пациенти с повишена чувствителност или оголени зъбни шийки, е препоръчителна локална апликация на флуорни продукти.

При наличието на костни и венечни джобове, прилагаме обработка с диоден лазер. Лазерната обработка на джобовете, води до унищожаване на патогенните микроогранизми в тях, стимулира растежа на млади клетки и е мощно оръжие в борбата с пародонтозата и гингивита.

 

Имате въпрос? Свържете се с нас