Алайнери Invisalign или брекети?

Как да изберем?

В случай, че обмисляте да подредите зъбите си, сигурно имате много въпроси.

Кое лечение е по- прецизно? Кое е по-удобно? Кое е по-бързо? Каква е разликата в цената?

И двата метода са създадени, за да коригират позицията на зъбите Ви, да разрешат проблемите със захапката и да направят усмивката Ви по-красива. Важното е да изберете лечение, което ще Ви даде по-добър резултат и няма да наруши качеството Ви на живот.

Тъй като брекетите са метод, създаден преди повече от век и е добре познат, бихме искали да Ви представим съвременните тенденции в света на ортодонтията. В последните години цифровите технологии навлязоха както в планирането, така и в осъществяването на лечението. Архаичните методи за подреждане на зъбите бяха изместени от изцяло дигитално планираната алтернатива на брекетите – алайнерите Invisalign. Те са подходящи за лечение както на леки, така и на комплексни случаи във всяка възраст.

Първо посещение За алайнерите Към сравнението  И така, брекети или алайнери Invisalign?

  Нашата роля, като едни от водещите специалисти в страната, е да Ви помогнем да вземете най-правилното решение за Вас и Вашите деца. Преди да се стигне до избор на метод за подреждане на зъбите, обаче, трябва да се направи ортодонтски анализ и да се състави план на лечение.

  Как протича първото посещение във Voeva Dental Digital Clinic?

  Първо посещение Запишете час

  Първо посещение

  При първото Ви посещение в клиниката, ще направим фото снимки и ще сканираме зъбите Ви с 3D скенер iTero, за да генерираме цифров отпечатък . На базата на тази информация и необходимите рентгенографии, ще изготвим индивидуален анализ на захапката, позицията на зъбите и лицевите пропорции, за да направим оценка, коя система е най-подходяща за Вашия случай.

  Както вече споменахме – брекетите са стар и добре познат метод. Съществуват повече от век. Ние искаме да ви представим тенденциите в света на ортодонтията през 21 век.

  Като навсякъде – и тук технологиите навлязоха както в самото планиране на лечението, така и в неговото осъществяване. Днес брекетите са изместени от изцяло дигитално планирата тяхна алтернатива – алайнерите Invisalign.

  Запишете час
  Скенер iTero

  Архаичните методи за подреждане на зъбите бяха изместени от изцяло дигитално планираната алтернатива на брекетите- алайнерите Invisalign.

  алайнери

  Алайнерите неусетно преместват зъбите и се вписват в забързаното ежедневие, защото позволяват по-редки посещения в клиниката (веднъж на 8-10 седмици).

  • Те са прецизно, индивидуализирано лечение на проблемите в захапката и подреждането на зъбите;
  • Aлайнерите Invisalign са изключително комфортни, почти незабележими и позволяват хранене без ограничения;
  • Изработени от патентования материал Smart Track, алайнерите осигуряват прецизен контрол върху движението на зъбите;
  • Запазват еластичността си и гарантират предсказуем резултат;
  • Създадени са за лечение както на леки, така и на комплексни случаи във всяка възраст;
  • Лечението с Invisalign е по-бързо, по-прецизно, по-щадящо и удобно за пациентите;
  • Можете да носите удобно алайнерите си за препоръчваните 20-22 часа на ден и да ги свалите, за да хапнете, да излезете с приятели или да отидете на важна среща;
  • Можете да поддържате обичайната си перфектна хигиена.
  Променени усмивки с Invisalign

  Invisalign използва изключително сложна и иновативна дигитална технология, която съчетана с квалификацията на лекуващия лекар, позволява изработването на ClinCheck (дигитална симулация на преместването на зъбите), която дава възможност пациента да види резултата от лечението си, още преди то да е започнало.

  Добре дошли в света на дигитално планираната трансформация на Вашата усмивка!

  Разгледайте променени усмивки с invisalign

  И така, нека сравним двата метода:

  Кое е по- прецизно?

  Брекетите са апарати със заложени стадартни стойности и местят всички зъби едновременно чрез метални дъги, които имат три типа форми за всички пациенти.

  Invisalign работи чрез поредица от индивидуално изработени за всеки пациент алайнери, позволява на лекуващия лекар да планира корекцията на захапката, да променя последователността на движение на зъбите с цел по-добър контрол на лечението и по-прецизен краен резултат.

  Кое е по-удобно?

  Брекетите са постоянно залепени върху зъбите. Почистването е значително затруднено, което е предпоставка за поява на петна по емайла. Пациентите трябва да избягват определени храни, за да не разлепват брекетите си. При поставяне на брекетите, както и при смяна на дъгите има болка, която обикновено отминава за 7-10 дни. Възможна е появата на ранички от брекетите или боцкащи дъги.

  Дигитално планирани, алайнерите Invisalign са изключително комфортни, снемаеми и позволяват хранене без ограничения. Можете да ги носите удобно за препоръчваните  20-22 часа на ден и да ги свалите, за да хапнете, да излезете с приятели или да отидете на важна среща.

  Можете да поддържате обичайната си перфектна хигиена.

  Кое е по-бързо?

  Продължителността на лечението е индивидуална и зависи както от сложността на конкретния случай, така и от съдействието от страна на пациента и обикновено продължава около една година и половина.

  Индивидуализираното лечение с Invisalign е с няколко месеца по-бързо, в сравнение с лечението с брекети,  поради предварителното планиране на последователността на движение на зъбите.

  Каква е разликата в цената?

  В зависимост от вида на брекетите – метални, керамични, сапфирени, с ластици или самолигиращи се, вестибуларни или лингвални, цената варира между 4500 лв и 8510 лв.

  Цената на лечението с Invisalign се определя от тежестта на случая и е между 2500 лв и 8230 лв.

  Променени усмивки с Invisalign

  Запишете час   +359 88 5285168 +359 88 2929409 02 833 51 24


   *При нас има запазени паркоместа за пациенти.